Treća javna rasprava za izradu Predloga strategije razvoja Gradske opštine Medijana o temi: „Vaspitanje i obrazovanje dece i omladine“

Pomoć opštine u izradi školskih projekata

Održana je treća javna rasprava za izradu Predloga  strategije razvoja Gradske opštine Medijana za period 2020-2029. godina, o temi „ Vaspitanje i obrazovanje dece i omladine“. Govorili su Svetlana Mitić direktorka PU „Pčelica“ u Nišu, direktor Gimnazije „Bora Stanković“ Nebojša Stefanović, načelnik Školske uprave u Nišu, Dragan Gejo i prof. dr Vlastimir Nikolić, prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu.

Svi panelisti su se iz svog delokruga rada osvrnuli na značaj vaspitanja i obrazovanja kod dece i mladih. Istaknuta je potreba stalnog i permanentnog učenja, i posle redovnog školovanja i sticanja diploma. Navedeno je da Gradska opština Medijana pomaže obrazovnim ustanovama koliko to dozvoljavaju mogućnosti, ali da je cilj da ta pomoć bude konkretnija. Zato će se u narednom periodu opština aktivno uključiti u projektne aktivnosti osnovnih i srednjih škola, i  organizovati obuku projektnih timova škola za izradu, sprovođenje i evaulaciju projekata.  Opština će zainteresovanim školama ponuditi partnerstvo na projektima, u cilju obezbeđivanja sredstava za rad, stručna usavršavanja zaposlenih, i svih školskih aktivnosti.