Gradska opština Medijana pomogla putovanje talentovane učenice na Olimpijadu u robotici

Jelena zadovoljna, robot ispunio zadatak

Gradska opština Medijana pomogla je odlazak talentovane učenice Jelene Zdravković na Olimpijadu u robotici, održanoj u Dubaiju od 24. do 27. oktobra. Opština je izašla u susret koliko je mogla, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

-Pružanje podrške talentovanim učenicima jedan je od prioriteta u radu opštine.Ta praksa će biti nastavljena, jer su mladi i obrazovani ljudi budućnost Srbije. Ohrabrujući ih i pomažući želimo da im kažemo da treba da ostanu u zemlji – kaže Kocić.

Jelena Zdravković je učenica ETŠ „Mija Stanimirović“. Kaže da je tim iz Srbije  osvojio 167. mesto od 192 učesnika i da je bio jedan od 10 ženskih timova na takmičenju.

-Opštini Medijana sam zahvalna jer su mi pomogli oko putovanja za Beograd kako bih bila sa ostatkom tima na pripremama. Pomoć okoline je jako bitna za jedno ovakvo takmičenje i zahvalna sam, jer se opština odazvala pozivu – kaže Jelena, za koju je pre putovanja priređen i prijem u Gradskoj opštini Medijana. Ona dodaje da je ekipa ipak zadovoljna uspehom, jer je „srpski“ robot  ispunio zadatak, ali da ovoga puta sreća nije baš bila na strani tima iz Srbije.