Prijem povodom Dana žena u Gradskoj opštini Medijana za pripadnice lepšeg pola koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima

Rade muška zanimanja, obavljaju ženske poslove

Povodom 8. marta Dana žena u Gradskoj opštini Medijana i ove godine organizovan je prijem za pripadnice lepšeg pola koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima.

Predsednik Gradske opštine Medijana napominje da je Dan žena prilika da se malo više pažnje posveti lepšem polu, mada bi to trebalo činiti svakog dana.

– Na ovaj način najveća niška opština želi da na dan posvećen damama ukaže na neophodnost većeg poštovanja njihovog rada i potrebu da se više vremena i pažnje posvećuje lepšem polu i tradicionalno „stubu porodice“ našeg društva – rekao je između ostalog prvi čovek niške Medijane Nebojša Kocić.

Čast da budu gošće najveće niške opštine i da na neki način prezentuju lepši pol imale su između ostalog predstavnice Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzetnice, sportistkinje.

To su potporučnik Jovana Stojanović, koja radi u  u 39. bataljonu Treće brigade KOV, a pored vojnih vežbi bavi se atletikom, disciplina polumaraton, članica je plesne grupe „Tamo daleko“ Treće brigade KOV, učesnik Oficirskog bala.

Dragana Žikić je rukovodilac Grupe za suzbijanje maloletničke delikvencije i nasilja u porodici u Policijskoj upravi Niš, radila je u Odseku za suzbijanje opšteg kriminala. Preduzetnica Zorica Stanković, diplomirani ekonomista, bila je zaposlena u banci, a kada je ostala bez posla počela da se bavi „pustovanjem vune“- stari zanat kojim sada i zarađuje i želi da ga sačuva od zaborava.

Ana Marija Škiljo, Nišlijka po kojoj je rađen lik Roksande u čuvenoj seriji Vojna akademija, Vojnu akademiju je završila 2014. godine, smer artiljerija. Trenira ragbi, odigrala je svoje prvo Evropsko prvenstvo što je ujedno i bila prva pojava ženskog ragbi tima Srbije na Evropskoj sceni.Trenira ovaj sport u Zvezdi i Radničkom, i želi da formira ragbi tim u Nišu.

Zahvaljujući Ani Palamarević, inače vaspitačici i strasnoj planinarki zastava Gradske opštine Medijana vijorila se na najvišim vrhovima sveta.Članica je Planinarsko-alpinističkog kluba „Mosor“ iz Niša i Planinarskog Saveza Srbije. Svojim ličnim primerima, uspesima i brojnim gostovanjima u medijima doprinela je razvijanju svesti o planinarstvu kako kod odraslih tako i kod dece u našem gradu.  Najmlađa među damama na Medijaninom prijemu bila je kik bokserka, 17-godišnja Neda Brkić, članica Kik boks kluba Niš, učenica Pravno-poslovne škole, tri i po godine trenira kik boks, državna prvakinja u lov – kik boksu 2018. godine, zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu.