Počeo Medijana fest 2018

Boris Režak prvi put u Nišu na Medijani

Medijana fest 2018 počeo je programom za decu u kojem je učestvovao dečiji folklorni ansambl  iz Grkinje.

Zvezda večeri, Boris Režak, nastupao je u večernjem delu programa i opravdao sva očekivanja. Svojim prvim nastupom u Nišu kupio je naklonost Nišlija za ovo veče i buduća vremena.

Parkom Sveti Sava orili su se hitovi uz koje su okupljeni pevali i igrali do kasno u noć.

Jednom prilikom Boris je ispričao o sebi :

„ Pun pogodak je roditi se sedamdesetih na brdovitom balkanu. Ja sam upravo jedan od srećnih dobitnika. U mom slučaju,bio je to šesti april 1976.godine, Banjaluka, grad sa toliko prelijepih krajnosti, kulturnih, etničkih…
Kao primjeran pionir pohađao sam osnovnu školu, dok je moj ponosni tata predavao muzičko vaspitanje. Muzika je bila sastavni dio života, samim tim nisam puno razmišljao o tome. U slobodno vrijeme sam posjećivao probe VIS-a čiji je šef, iliti kapelnik bio moj tata. E…u takvim uslovima, čovjek zaista mora biti antitalenat za muziku, pa da ništa ne skapira.
Slijede prve ljubavi, prva razočaranja, prvi bend iz ulice, prve pjesme…ali kao i u mnogim filmskim scenarijima dolazi zaplet, nažalost u mom slučaju ratni. Imao sam svega nekoliko dana da iz dječaka stasam u čovjeka, ali nećemo o tome.
Slijedi mrak, mrak, mrak…
Posle svega je trebalo ustati, ustati i krenuti, krenuti svojim putem. Moj put je bila moja muzika.“

I tim putem uspešno ide godinama,a da je put kojim je krenuo pravi, dokazuju brojni hitovi koje je napisao za sebe i druge kao i nagrade koje je osvajao za svoj rad.