Održana prezentacija Gradske opštine Medijana na 19. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu

Pronatalitetna politika – prioritet!

Ovogodišnji Međunarodni  sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu bio je prilika da  Gradska opština Medijana predstavi  svoje rezultate rada kao i potencijale.

Prisutnima su promovisane brojne manifestacije koje Gradska opština Medijana organizuje, a koje su prilika da se turisti upoznaju sa našom tradicijom, običajima i kulturnim dešavanjima. Neke od tih manifestacija su lomljenje božićne česnice, plivanje za bogojavljenski krst, Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, Medijana fest.

Zamenik predsednika GO Medijana Zdenko Sedlar je, pozdravljajući prisutne, istakao je i druge aktivnosti Gradske opštine Medijana, a pre svega borbu za povećanje nataliteta. Iz mera pronatalitetne politike koje je usvojila i sprovodi najveća niška opština, Sedlar je posebno istakao novčana davanja za prvorođeno dete u nedelji u iznosu od 10 000 dinara, pomoć za svako trećerođeno dete u porodici od 120 000 dinara, kao i planove da se četvrto dete u porodici nagrađuje sa 240 000 dinara. Zamenik predsednika GO Medijana Zdenko Sedlar podsetio je još jednom i na Klub mama koji je osnovala opština u saradnji sa Komisijom za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine i kartice za popuste kod društveno odgovornih firmi i kompanija  za sve majke sa teritorije opštine do godinu dana starosti deteta.   

Inače , Gradska opština Medijana, u okviru  19. Međunarodnog sajm turizma i aktivnog odmora u Nišu,  ima svoj štand na kojem se predstavljaju udruženja građana sa kojima opština ima dugogodišnju uspešnu saradnju – Udruženjem ugostiteljskih poslenika Grada Niša i Udruženjem niških domaćica i domaćina.