Novi mobilijar u Čairskom parku u saradnji sa Kompanijom SBB i akcija čišćenja Niša

Predstavnici Gradske opštine Medijana i Kompanije SBB predali su na korišćenje deci Niša još jedan mobilijar.

Predstavnici Gradske opštine Medijana i Kompanije SBB predali su na korišćenje deci Niša još jedan mobilijar.

Nalazi se u Čairskom parku, kod česme Puž. Najveća niška opština, kao lokalna zajednica već sarađuje sa  Kompanijom SBB u delu društvene odgovornosti. Proteklog vikenda sprovedena je i velika akcija čišćenja na području najveće niške opštine, počevši od Keja Kola srpskih sestara, gde se i nalazi sedište Poslovne jedinice SBB-a u Nišu.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić pozvao je decu da iskoriste lepe dane i probaju nove igračke, a građane da učestvuju u akciji uređenja kako bi ceo Niš bio uredniji i čistiji. Kocić je podsetio da je pre dva dana najveća niška opština zajedno sa Odredom Žandarmerije ozvaničila rad mobilijara na Trgu kralja Aleksandra a juče započela projekat „Moj drug policajac“ sa Policijskom upravom u Nišu i niškom „Pčelicom“.

Po rečima direktora PJ SBB-a u Nišu Saše Stojkovića jedan od ciljeva rada ove kompanije je saradnja sa lokalnom samoupravom a sve u pravcu kvalitetnijeg života građana. U akciju komunalnog uređenja Niša uključeno je 60 učenika niških osnovnih škola kako bi na licu mesta videli probleme očuvanja zdrave životne sredine i saznali kako da ih rešavaju.