Gradska opština Medijana u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu Departmanom za srbistiku organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola

Završni ispit bez muke

Gradska opština Medijana  u saradnji sa Filozofskim fakultetom  u Nišu  departmanom za srbistiku  organizuje besplatnu  pripremnu nastavu  za polaganje završnog ispita  iz srpskog jezika za učenike osmog razreda osnovnih škola  sa teritorije opštine .

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić ističe da je cilj ovog projekta koji je inicirala  Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku  da se učenicima olakša polaganje ispita, a roditeljima uštede sredstva za plaćanje privatnih časova. Kocić kaže da će, u zavisnosti od interesovanja, opština nastojati da organizuje i besplatnu pripremnu nastavu iz matematike kao i drugih predmeta u okviru kombinovanog testa.

Pripremnu nastavu će držati  40 studenata  završne godine studija i master studija .

Upravnica departmana za srbistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu prof.dr Mirjana Ilić kaže da je bilo veliko interesovanje studenata da drže nastavu u osnovnim školama, ali da su odabrali one najbolje. Jedan od uslova bio je i da su položili metodiku nastave iz  srpskog jezika i književnosti , što znači da već imaju određenu praksu i iskustvo u radu sa učenicima.

Pripremnu nastavu  držaće  jednom nedeljno po četiri studenta u svih deset škola sa teritorije Gradske opštine Medijana u periodu od sredine  aprila do sredine juna.