Gradska opština Medijana postavlja zaštitnu pešačku ogradu duž Bulevara Nemanjića pored pijace Krive livade

Zaštitna ograda na zahtev građana

Radnici JKP „Parking servisa“ u Nišu počeli su postavljanje zaštitne pešačke ograde na zelenom ostrvu između kolovoznih traka, kod Pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Gradska opština Medijana pokrenula je ovaj posao na inicijativu građana koji su svoje predloge iznosili na prijemu kod načelnice Nišavskog Upravnog Okruga, Dragane Sotirovski, a u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju na ovoj izuzetno prometnoj deonici i za vozače i za pešake. Namera je naime, da se spreči prelazak ulice van pešačkih prelaza i moguće saobraćajne nezgode na jednoj od većih saobraćajnica u Nišu.

Ograda se postavlja počev od raskrsnice na Bulevaru Nemanjića sa Ulicom Pariske Komune, pa do prvog skretanja za Tržno poslovni centar „Zona 3“.

Dužina zaštitne pešačke ograde čije je postavljanje počelo danas i trajaće nekoliko dana biće 40 metara. U drugoj fazi biće dodato još 20 metara ograde, a ukoliko bude bilo sredstava zaštitna ograda biće ugrađena duž celog Bulevara Nemanjića.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao da je cilj postavljanja prepreka na ovom delu bulevara povećanje bezbednosti pešaka, a ujedno i nastavak komunalnog uređenja Gradske opštine Medijana, pre svega na prometnim lokacijama kao što je ova.

-Radićemo i dalje u interesu građana. Ovo je nešto što je trebalo da se uradi odavno. Nema veće vrednosti od ljudskih života, i ovo je način da kao najveće gradska opština u Nišu pokažemo odgovornost na delu. Pozivamo Nišlije da ne preskaču ogradu, i time sebe izlože još većoj opasnosti – rekao je prvi čovek niške opštine.

Zelena staza koja ide između dve saobraćajnice na Bulevaru Nemanjića biće oplemenjena sadnicama kane i zelenilom.Na potezu pored „bulevarske pijace“ prostor oko stabala posut je crvenim malčom, a nedavno je postavljeno i devetnaest malih korpi za otpatke. Takođe će biti postavljene kante za sitan komunalni otpad pored pijace na Trošarini. Građani opštine Medijana žalili su se ovih dana da su „nestali“ sudovi za smeće od Doma zdravlja do Pijace „Krive livade“. Nadležne službe u opštini ukazale su na ovaj problem JKP „Parking servisu“, zaduženom za njihovo postavljanje, pa se uskoro očekuje rešavanje i ovog problema.