Akcija pomoći Snežani Marjanović Gradske opštine Medijana, Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ , udruženja i građana

Zajednička akcija opštine i humanih ljudi

Gradska opština Medijana organizovala je akciju pomoći Snežani Marjanović, samohranoj majci koja živi sa sinom od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Mali Leon boluje od astme, što dodatno otežava život ove porodice i dečaku remeti životni ritam. Apel za pomoć stigao je na adresu opštine pre dva dana od Humanitarne organizacije „Nađi Raula“, mladog humaniste iz Niša Jovana Milića, inače dobitnika Dukata opštine Medijana za humanost u radu 2016. godine.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je opština odmah reagovala na Jovanov poziv, jer je to i zadatak lokalne samouprave.

-Opština mora da bude u službi građana, posebno kada su ovakvi zahtevi u pitanju. Imajući u vidu da je zima a da su najveće potrebe porodice za zimskom garderobom, pozvali smo udruženja i firme sa kojima sarađujemo, kako bi im najpre to obezbedili. Akciji su se odazvali Udruženje niških domaćica i domaćina, Unija niških pekara, Restoran „Biser“, i ovom prilikom im se zahvaljujemo. Opština je već pomagala ovoj porodici, a to će činiti i ubuduće – kaže prvi čovek niške opštine.

Najveći problem sa kojim se Snežana suočava su neadekvatni higijenski uslovi , odnosno veliki broj buba i mušica u stanu pa bi u dogovoru sa niškom firmom „Sanit“ već iduće nedelje trebalo da se uradi i dezinsekcija stana.  Ovo je još jedna u nizu akcija pomoći socijalno ugroženim porodicama sa područja Gradske opštine Medijana. Nedavno je opština organizovala akciju podele paketa za sto porodica,  sa Unijom pekara i donatorima.