Свечано уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка Градске општине Медијана, за школску 2019./2020. годину

Највредније што Медијана има!

У Градској општини Медијана свечано су уручене студентске стипендије и ученичке награде Комисије Света Петка. Стипендије је ове године добило десеторо студената и 13 –оро ученика који су испунили услове предвиђене конкурсом.

Награде је уручио председник Комисије Света Петка, проф. др Жарко Ранковић, нагласивши да је ово један од најлепших дана у Медијани, јер су јој у гостима најбољи међу најбољима.

-Хвала вама пре свега децо, хвала родитељима,али и наставницима и професорима који су вас учинили квалитетним и вредним људима. Ви сте оно највредније што општина Медијана има, што има Србија. Ми у опшитни Медијана трудићемо се да вам у родном граду, у вашој земљи обезбедимо добре услове за живот и рад, јер нигде није лепше него у својој земљи. Није лако постићи сјајне резултате које ви имате, али рад и труд се увек на крају исплате,  рекао је професор Ранковић, нагласивши да је више пута и сам имао понуде за посао у иностранству, али да није отишао и није се покајао.

Стипендија Градске општине Медијана у износу од 11.500 динара исплаћује се 12 месеци и не враћа се, док се награда од 25 хиљада динара уплаћује једнократно. Услов за Медијанину стипендију био је да студент живи на територији највеће нишке општине најмање годину дана и студира факултет нишког Универзитета чије је седиште такође у Нишу, док су за ученике основних и средњих школа били пресудни резултати остварени на такмичењима која су у календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја.