U trci za Časni krst, u organizaciji Gradske opštine Medijana pobedio najmlađi učesnik

Andrija Petković prvi do krsta!

Osamnaestogodišnji Andrija Petković, učenik Gimnazije „Stevan Sremac“ u Nišu, pobednik je Bogojavljenskog plivanja, koje je u organizaciji Gradske opštine Medijana održano 14. put zaredom.

-Ovo je moje prvo prijavljivanje za plivanje za Časni krst. Čestitao bih svima koji su učestvovali, jer je hladno i treba imati hrabrosti i biti spreman za ovu vrstu takmičenja, rekao je ovaj hrabri i očigledno veoma fizički spreman momak.

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić,  zahvalio je učesnicima na hrabrosti i sve većem interesovanju za plivanje u zimskim, i ne baš svakodnevnim uslovima.

-Ovim su pokazali da imaju u veru u državu i institucije, jer je i sama organizacija ovakvog nadmetanja komplikovana i iziskuje angažovanje mnogih ustanova i službi. Čestitam svima, posebno pobedniku, najmlađem i najbržem. Pokazao je da svet na mladima ostaje, a mi smo tu da ih podržimo u svakom njihovom zahtevu, pa i kada je reč o očuvanju tradicije i srpskih običaja, što je i deo rada najveće niške opštine.

Pobednik plivanja dobio je novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak. Za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade. Tribine otvorenog bazena na Čairu bile su ove godine male da prime publiku, koja je bila najbrojnija do sada i svim srcem bodrila plivače.   

Na tradicionalnom plivanju u organizaciji Gradske opštine Medijana učestvovalo je 19 plivača, uključujući predstavnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, niškog Odreda Žandarmerije i Uprave za vanredne situacije. Najstariji učesnik ove godine bio je 73-godišnji Ivan Đorđević, i one je plivao 9.put.

Manifestacija je organizovana u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom Čair, Vojskom Srbije, Kolom srpskih sestara, Odredom Izviđača Vožd Karađorđe i drugim ustanovama i institucijama. A po tradiciji, građanima su služeni topli napici.