U subotu, 24. avgusta, u Svetosavskom parku i dvorištu OŠ „Sveti Sava“ „12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“

Ne prestaje život sa penzijom!

U subotu, 24. avgusta u Svetosavskom parku i dvorištu OŠ „Sveti Sava“ u Nišu biće održana „12. Mini Olimpijada sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba, Niš-2019“, a koja će na ovoj lokaciji po prvi put okupiti veliki broj učesnika i gostiju. Organizatori su Pokret Trećeg doba Niša, Gradska organizacija penzionera i Gradska opština Medijana, u saradnji sa OŠ „Sveti Sava“, Komandom kopnene vojske Srbije i Domom zdravlja u Nišu.

-U nizu manifestacija koje organizuje Gradska opština Medijana, želimo da prvi put jednu posvetimo starijim sugrađanima, koji više nisu u radnom odnosu, često su ostali bez bračnog druga, a deca su im daleko. Želimo da im kažemo da život ne staje sa odlaskom u penziju, a fizička i mentalna aktivnost su pokretač njihovog života i dalje – kaže zamenik predsednika najveće niške opštine Zdenko Sedlar, uz napomenu da će se sa sličnim akcijama nastaviti i u narednom periodu.

Po rečima Hadži Milorada Stošića, predsednika Pokreta Trećeg doba, niško takmičenje penzionerskih udruženja je uvod u Olimpijadu koja će se ove godine održati u Vrnjačkoj Banji, krajem septembra ili početkom oktobra.

-Cilj je uključivanje što većeg broja penzionera u sportski i kulturni život, edukacija u oblasti zdravlja, očuvanje fizičke kondicije koliko god je to moguće. Zahvaljujem Gradskoj opštini Medijana, vojsci koja će spremati ručak za 250 učesnika, Domu zdravlja i Osnovnoj školi Sveti Sava“ na izuzetnoj podršci u organizaciji – rekao je Stošić.

Za takmičenje u štafeti-brzom hodanju, fudbalu, košarci, šahu i pikadu prijavilo se više od 20 ekipa. Otvaranje je u 9 sati i 30 minuta, proglašenje najboljih u 17 i 30. Za 19 sati zakazan je koncert orkestra „Crne mambe“. Sve vreme takmičenja trajaće izložba rukotvorina udruženja penzionera i zadrugara Nišavskog upravnog okruga. U organizaciji Doma zdravlja održaće se Bazar zdravlja, sa svim  zdravstvenim službama ove ustanove, i prilikom da svi učesnici i posetioci provere svoje zdravstveno stanje. Dolazak na manifestaciju najavili su i predstavnici resornih ministarstava.