U organizaciji Gradske opštine Medijana, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Arsenija, otvoreno „Medijanino Božićno seoce“

Praznovanje do Pravoslavne Nove godine

U organizaciji Gradske opštine Medijana, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Arsenija otvoreno je „Medijanino Božićno seoce“.

Za tu priliku prvi put je ukrašen deo Niša koji obuhvata Trg 14. oktobar, Prijezdinu ulicu i  Saborni hram u Nišu, postavljene i ukrašene drvene kućice.

Manifestacije Gradske opštine Medijana uglavnom se organizuju u Svetosavskom parku, a nova na drugoj lokaciji je prilika da se najveća niška opština približi građanima, što je i jeste suština rada lokalne samouprave, kaže predsednik ove opštine Nebojša Kocić.

– Trudimo se da ne zapostavimo nijedan deo teritorije Gradske opštine Medijana. Želimo da produžimo praznovanje do Pravoslavne nove godine, da još malo, pre svega naši najmlađi osete duh praznika, uz božićnu muziku i malo drugačiju atmosferu od svakodnevne. Počeli smo od lomljenja česnice u Parku Svetog Save, pa ćemo januar završiti sa Bogojavljenskim plivanjem kao što nalaže tradicija – napominje Kocić.

Medijanino Božićno seoce je manifestacija koja se ove godine organizuje prvi put, i trajaće do 12. januara u vremenu od 18 do 20 sati. Građanima se služe čaj, kolači, pecivo.