Takmičenja u najvećoj niškoj opštini kao deo podrške muzičkim talentima iz cele Srbije

„Medijanina gitarijada“

Gradska opština Medijana nastavlja da podržava mlade koji svoje znanje žele da unaprede u mnogim oblastima, pa i u muzičkoj kulturi. Tako je nedavno organizovano takmičenje pod nazivom „Guitar Music Fest“ na kojem je učestvovalo 32-oje učenika osnovnih muzičkih škola od 1. do 6. razreda, iz osam gradova.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da su takmičenja sastavni deo edukacije učenika i talenata i da će Medijana uvek podržati ovakav način podsticaja mladih tokom školovanja.

Svoje predstavnike imale su muzičke škole iz Niša, Aleksinca, Leskovca, Kraljeva, Knjaževca, Pirota, Vranja i Kragujevca. Učenici su se takmičili u izvođenju kompozicija za klasičnu gitaru. Plan je da manifestacija postane tradicionalna i iz godine u godinu okuplja sve više takmičara, kako iz osnovnih tako i srednjih muzičkih škola. Takmičenje je organizovano u saradnji sa Centrom za razvoj modernog društva. Profesor Strahinja Anđelković koji je rukovodio projektom zahvaljuje Gradskoj opštini Medijana na podršci i smatra da ovakvih manifestacija treba da bude više i da ih treba omasoviti.