Regionalno takmičenje u plesu pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana, u organizaciji Plesnog kluba “Duende” i Ruskog kluba

Duh plesa za zdravije odrastanje

U Nišu je posle mnogo godina održano regionalno takmičenje u plesu pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana  i organizaciji Plesnog kluba “Duende” i Ruskog kluba. Takmičili su se igrači uzrasta od pet do 18 godina u sportskom plesu, latino-američkim igrama, standardnom, modernom i džez baletu. Učestvovalo je skoro  300 plesača iz Niša, Leskovca, Vlasotinca, Pirota i Aleksinca.

Organizatori kažu da je cilj festivala okupljanje što većeg broja dece koja plešu i bave se društvenom aktivnošću koja ne iziskuje sedenje pored računara ili korišćenje mobilnog telefona. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da su mladi prioritet u radu opštine i da ovakve manifestacije doprinose ne samo druženju, već i razvoju sportskog duha i zdravijem odrastanju novih generacija.Najbolji učesnici svojevrsne priredbe nagrađeni su peharima, medaljama i zahvalnicama. Cilj je da niška smotra mladih plesača preraste u republičku i okupi još veći broj takmičara.