Proslava Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu

U znak sećanja na 12. maj 1999.godine

U znak sećanja na bombardovanje naselja Duvanište 12.maja 1999.godine i u zahvalnost Svetom Vasiliju Ostroškom koji je zaštitio žitelje ovog naselja i celog grada pa tog dana niko nije  poginuo i pored  više od  2 000 bačenih kasetnih bombi, ove godine  devetnaesti  put organizovana je litija.

Sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa njegovim preosveštenstvom Episkopom niškim Arsenijem, predsednikom GO Medijana Nebojšom Kocićem, predsednikom Skupštine GO Medijana prof.dr Žarkom Rankovićem, gradskim većnikom Milošem Miloševićem  i građani krenuli su od MK Medijana ulicom Branka Miljkovića, desno kroz Đerdapsku ulicu do raksrnice ,zatim Ulicom Majakovskog,Vizantijskim bulevarom prema kružnom toku sve do mosta na  Bulevaru Medijana gde se gradi hram posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom. 

Po završetku litije prisutne građane pozdravio je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić  poželevši im srećan praznik i da se dani iz 1999.godine nikada ne ponove. „Pozivam Vas da svi mi, koji smo ovde, ubuduće imamo vremena za naše najbliže, porodicu i komšije kao što je Sveti Vasilije imao  tog 12.maja 1999.godine za sve nas. Pomolimo se Svetom Vasiliju da nas i dalje čuva, da čuva našu decu, naše najmilije!“, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić okupljenim građanima. 

Sečenje slavskog kolača obaviće se u subotu  12.maja 2018.godine posle liturgije koja počinje u 8.30 sati ispred hrama Svetog  Vasilija Ostroškog. Domaćin slave je predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana prof.dr Žarko Ranković.