Prijem za Nikolu Đorđevića koji je na Badnje veče spasio porodicu iz požara

Veliko delo malog heroja

Gradska opština Medijana priredila je prijem za Nikolu Đorđevića, koji ima samo 14 godina, ali iza njega stoji veliko delo. Ovaj mladi Nišlija je na Badnje veče prošle godine iz požara spasio majku i brata i sačuvao celu imovinu porodice, u Ulici vojvode Tankosića u Nišu.
-Smatrali smo da ovakav gest našeg mladog sugrađanina ne treba da ostane neprimećen i pozvali ga da bude naš gost. Od opštine će Nikola dobiti 12 hiljada dinara, mada materijalna nadoknada za učinjeno hrabro delo ne postoji – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i dodao: -Na ovaj način želimo da podstaknemo i druge mlade ljude, da i u teškim trenucima budu odgovorni članovi svoje porodice, odgovorni članovi celog društva, da budu pozitivan primer novim generacijama. Iako se sve desilo prošle godine, nismo hteli da ostanemo nemi pred ovim događajem, dodaje Kocić.
Gradskoj opštini Medijana stigao je dopis roditelja ovog dečaka u kojem opštinu obaveštavaju o dešavanjima na Badnje veče, kada se požar desio i kada je Nikola sprečio katastrofu.  Nikola je skroman, pa za hrabrost koju je pokazao, kaže, nije želeo nikom da priča. Ne znaju ni školski drugovi o tome kakvo je praznično badnje veče doživeo. Svako bi na njegovom mestu učinio isto, kaže Nikola i dodaje da u vreme požara nije razmišljao o sebi, već majci, članovima porodice ali i komšijama koji bi bili ugroženi da se vatra proširila.