Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić posetio je Gerontološki centar u Nišu i Klub penzionera

Opština na usluzi starijim sugrađanima

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić posetio je Gerontološki centar u Nišu a koji zbrinjava veliki broj korisnika iz Niša i okoline. Kocić je u razgovoru sa direktorom Milanom Stevanovićem i korisnicima rekao da im opština stoji na usluzi, kako bi sugrađani koji ovde borave dostojanstveno proživeli starost i što lakšpe prebrodili probleme koje ona nosi sa sobom.

-Za početak možemo da organizujemo šahovski turnir u Centru ili gde već dogovorimo, jer su neki naši sagovornici upravo to tražili. Mi smo već na zahtev naših penzionera uredili venjake u Svetosavskom parku, kako bi tu mogli da sede i kad vremenski uslovi nisu najpogodniji i to je najmanje što smo mogli da učinimo – rekao je Kocić.

Prvi čovek najveće niške opštine razgovarao je i sa članovima Kluba penzionera koji od 1990. godine radi pri Gerontološkom centru i rekao da će opština sarađivati sa Klubom, a od kojeg očekuje zahteve koje opština i može da ispuni. Oni su od predsednika Medijane tražili organizaciju različitih druženja i putovanja, a što bi, kako su rekli, upotpunilo njihove penzionerske dane.

Dogovoreno je da se saradnja Gerontološkog centra i opštine nastavi redovnim jednomesečnim susretima. Želja je da se onima koji borave u ovom Centru pokaže pažnja, ali i da se razgovara o potrebama i mogućnostima da se pomogne ustanovi koja se nalazi na području najveće niške opštine.