Predavanje o kretanju deteta u prvoj godini života u sklopu akcije „Podrška roditeljstvu – za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana

Prvi koraci kako beba oseća

„Prvi koraci kako beba oseća“-  mogao bi ukratko da glasi savet mladim roditeljima kada njihova beba počinje da prohodava  i kada imaju dilemu šta im je činiti u prvoj godini života svoga deteta. Ovo je između ostalog rekla prof. dr Lidija Dimitrijević, specijalista fizijatar, subspecijalista i dečiji fizijatar koja je održala edukativno predavanje na temu „Normalan razvoj kretanja u prvoj godini života deteta“ u saradnji sa asistentima i specijalizantima Medicinskog fakulteta u Nišu.

-Ovaj svojevrsni čas je prvi u nizu koji će biti održani na inicijativu Gradske opštine Medijana a sve u cilju da mladim roditeljima pomognemo da se u toj ulozi ostvare što je moguće bolje. U okviru je i naše pronatalitetne politike posvećene roditeljstvu i proširenju porodice, jer se trudimo da epitet pete opštine u Srbiji u ovoj oblasti zadržimo i budemo još bolji – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Predavanje edukativnog karaktera  namenjeno široj populaciji, imalo je za cilj da edukuje pre svega mlade roditelje i razreši neke njihove dileme kada beba čini prve korake. Održano je u okviru akcije  „Podrška roditeljstvu – za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine.