Počinje 10.Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Stigli su prvi gosti-učenici OŠ“Stevan Sremac“iz Sente

I ovaj jubilarni, kao i svi prethodni Festivali, počeo je prijemom za decu iz Sente, bratske opštine GO Medijana. Deset odličnih učenika i sportista šestog, sedmog i osmog razreda biće smešteni kod domaćina učenika OŠ “Radoje Domanović“. Ove dve škole pobratimljene su i razmena učenika deo je tradicije Medijana Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Izuzetno mi je drago što ste gosti  Gradske opštine Medijana i naših učenika iz OŠ“Radoje Domanović“. Uvek ste dobrodošli i nadam se da će vam poseta našem gradu ostati u lepoj uspomeni, rekao je zamenik predsednika GO Medijana Zdenko Sedlar pozdravljajući prve goste Festivala.

Većina dece prvi put dolazi u Niš, ali su svi već bili domaćini deci iz Niša. Organizovali smo ovaj put radosni što se neguje  most prijateljstva između naših opština i škola u nadi da će tako biti i ubuduće, naglasio je nastavnik Nikola Igre, jedan od pratilaca dece iz Sente.

Ispred škole domaćina dobrodošlicu gostima je poželela pedagog Nataša Ignjatović.

Pored manifestacija u okviru Festivala, gosti iz Sente imaće priliku da posete i znamenitosti našeg grada, da se druže sa našom decom iz  OŠ“Radoje Domanović“ i upoznaju običaje i navike juga Srbije.

Inače, svečano otvaranje 10.Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu je u sredu 21.03.2018. u 12.00 sati u OŠ „Sveti Sava“, a centralna manifestacija i dodela nagrada u četvrtak 22.03.2018.godine u 13.00 sati u Domu vojske.