Počeo „Šesti Medijana sport fest 2019“ u organizaciji Gradske opštine Medijana

Takmičenja kako dozvoli vreme

Na terenima Osnovne škole „Dušan Radović“ u Nišu počeo je „Šesti Medijana sport fest 2019“ u organizaciji Gradske opštine Medijana, ali će se utakmice igrati kada to vremenske prilike dozvole. Otvarajući jednu od najvećih školskih, sportskih manifestacija, predsednik najveće niške opštine Nebojša Kocić, naglasio je da u petodnevnim sportskim nadmetanjima učestvuje oko 800 učenika iz 10 osnovnih i 12 srednjih škola sa područja najveće niške opštine, što je stotinu više nego prošle godine.

-To znači da je ostvaren cilj manifestacije, i da smo mi na dobrom putu sa našim školama. Iz godine u godinu ovo takmičenje postaje sve masovnije i privlačnije našim učenicima. Opština Medijana nastaviće se promocijom sporta, kao jednog od uslova zdravog odrastanja i zdravog načina života- rekao je Kocić, naglasivši da su za sve učesnike obezbeđene majice, a za najbolje pehari i medalje.

Kao i do sada učenici se takmiče u pet disciplina: mali fudbal, odbojka, rukomet, atletika i basket. Partneri Gradskoj opštini Medijana u organizaciji su Osnovna škola „Dušan Radović“, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Odred izviđača „Vožd Karađorđe“. Utakmice se igraju u vremenu od 17 do 22 sata.