Izložba i predavanje na temu „Sva lica Branislava Nušića- Branislav Nušić kao diplomata“ u organizaciji Gradske opštine Medijana

Svestrani Nušić zainteresovao učenike

Prepuna sala Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju bila je premala da primi sve učenike i profesore koji su došli da čuju predavanje i vide izložbu na temu „Sva lica Branislava Nušića-Branislav Nušić kao diplomata“.

Na skupu su govorili praunuk Branislava Nušića, Nebojša Nušić, Dragana Jurišić, potpredsednica i Milena Šećerović, član predsedništva Društva. Oni su se između ostalog osvrnuli na važne datume Nušićevog diplomatskog rada, ali i bogatu životnu biografiju. Skup je bio namenjen učenicima, srednjoškolcima i studentima, kao i svima koji prate lik i delo Branislava Nušića kroz istoriju. Gradska opština  Medijana je događaj organizovala u saradnji sa Društvom za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda, kao i osnovnih i srednjim školama sa svoje teritorije.

-Ovo je jedan u nizu događaja koje najveća niška opština organizuje u saradnji sa navedenim društvom, a u cilju očuvanja tradicije i istorijskih vrednosti države Srbije.  Zajedno smo organizovali Istorijski čas, obeležili godišnjicu proboja Solunskog fronta i 100-godišnjicu velikog rata, i oslobođenje Niša u Prvom svetskom ratu. Zajedno smo organizovali prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola, rekao je predsednik Grasdske opštine Medijana Nebojša Kocić, naglasivši da je opština Medijana  posvećena svim strukturama društva, posebno novim generacijama i njihovom obrazovanju, pa su ovakva predavanja i druženja i prilika za sticanje novih saznanja.