I kraj 2018. godine u znaku najmlađih stanovnika Gradske opštine Medijana

Počeli „Zimski dani u Medijani!“

U organizaciji najveće niške opštine i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine, 26. i 27. decembra od 12 do 15 sati u Parku Svetog Save održavaju se „Zimski dani u Medijani 2018, za bebu više“.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podsetio je da je cela 2018. godina bila u znaku pronatalitetne politike i najmlađih stanovnika ove opštine.

-Podržali smo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i dali prioritet povećanju stope nataliteta i podršku porodicama da imaju što više dece. Nastavili smo izdvajanja za treće dete od 120 000 dinara a kojih je trenutno 66-oro na našem spisku. Prvom detetu u nedelji i dalje pripada 10.000 dinara, pomažemo parovima za vantelesnu oplodnju, najboljim studentima i talentima – rekao je Kocić, uz napomenu da je ovo samo jedna u nizu manifestacija pod sloganom „Medijana, za bebu više“.

Tokom dva dana trajanja deca će se družiti sa deda Mrazom i njima dragim likovima iz bajki i crtanih filmova. Za tu priliku postavljena je kućica ispred Hrama cara Konstantina i carice Jelene. Gradska opština Medijana je za najmlađe obezbedila i mnoštvo poklona. Cilj je da se deci Niša novogodišnji praznici učine što radosnijim i roditeljima pomogne da tih dana njihova deca budu najsrećnija.