Gradska opština predala na upotrebu Ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Nišu, obezbeđen od sredstava Nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“

Gradska opština predala na upotrebu Ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Nišu, obezbeđen od sredstava Nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić predao je danas na upotrebu Ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Nišu, a koji su obezbedili građani  opštine od sredstava ovogodišnje Nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.Time su po rečima predsednika Kocića sami građani slanjem računa obezbedili viši nivo zdravstvenih usluga, ne samo za područje Gradske opštine Medijana, već i Niša i gradova i opština koji mu gravitiraju.

-Građani su slanjem računa doneli svojoj opštini drugo mesto u rangu velikih opština, i ja im se ovom prilikom još jednom zahvaljujem.  U skladu sa pravilima organizatora nagradne igre, NALED-om i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu glasali su za tri ponuđena projekta: kupovinu ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, nabavku pametnih interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola i kupovinu vozila za potrebe korisnika Gerontološkog centra u Nišu. Odlučili su da to bude ultrazvučni aparat za Dom zdravlja u Nišu koji im danas predajemo na korišćenje – kaže prvi čovek niške opštine i dodaje: – Nastavljamo na ovaj način saradnju sa Domom zdravlja u Nišu. Pre 15-ak dana otvorili smo Školu roditeljstva kao pripremu za buduće roditelje, i planiramo da i dalje pomažemo rad ove ustanove sa ciljem poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga. Zahvaljujem direktoru Miloradu Jerkanu na pruženoj ruci saradnji i pozivam da i dalje budemo partneri, jer će uvek imati podršku opštine na kojoj se Dom zdravlja nalazi, dodaje Kocić.

Direktor niškog Doma zdravlja dr Milorad Jerkan napominje da će novi ultrazvučni aparat znatno doprineti boljoj i kvalitetnijoj dijagnostici a koja je osnova pravilnog lečenja.

-Zahvaljujem predsedniku Gradske opštine Medijana Nebojši Kociću a pre svega građanima ove opštine koji su učestvovali a potom se i izjasnili da dobijena sredstva od nagradne igre usmere u nabavku Ultrazvučnog aparata. Prvi snimci govore da je odlične rezolucije i da će biti od velikog značaja za rad naših lekara i lečenje pacijenata – naglasio je dr Jerkan.

U nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2018“ i suzbijanju sive ekonomije Gradska opština Medijana zauzela je drugo mesto u rangu velikih opština. Građani Niša poslali su ukupno 407.034 koverata, a više od polovine, čak 219.338 koverata pristiglo je sa teritorije Gradske opštine Medijana. Nagrada je vredna 23 hiljade evra.