Gradska opština Medijana tradicionalno organizovala doček srpske Nove godine u Svetosavskom parku, uz više hiljada građana iz Niša i juga Srbije

Momak iz komšiluka napunio park

Više hiljada građana Niša i juga Srbije dočekalo je pravoslavnu Novu godinu u organizaciji Gradske opštine Medijana, sa Alenom Ademovićem, Nišlijom po rođenju. Ademović, momak iz komšiluka, napunio je Svetosavski park, što je bilo i očekivano, jer su ga rođaci, prijatelji, drugovi  čekali u parku još od kasnih popodnevnih sati. Odrastao je u neposrednoj blizini Parka Svetog Save, pa je kaže „sreća bila zapevati u neposrednoj blizini  osnovne škole „Sveti Sava“ koju je i pohađao, uz igralište gde se igrao“. Kako je rekao neposredno pred nastup, „sve ga je odjednom podsetilo na detinjstvo“, a posle nastupa ocenio:

-Posle 22 godine sam u Nišu, sve je bilo fantastično, publika je bila fantastična. Fenomenalan koncert i doživljaj. Niš je bio i ostao srčana publika. Ja sam rođeni Medijanac i ponosan sam na to – ocenio je Alen na kraju koncerta.

Uz dobro poznate rokenrol hitove, i one koji su obeležili njegovu karijeru sa Goranom Bregovićem, i grupom „Miligram“, a od nedavno i solo karijeru, momak sa neobičnim i vrlo specifičnim glasom držao je pažnju posetilaca više dva i po sata. Sve generacije pevale su „Krušku“, „Vrati mi se nesrećo“, „Kapi krvi“, „Evo sunca“,  ali i Čoline i Bregovićeve hitove.

Program koji tradicionalno organizuje najveća niška opština počeo je sa predgrupom „Toca i bend“  u 21 sat, i trajao do sat iza aponoći.

Tradicionalno, u ponoć, dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru obeležio je ovoga puta veličanstven, višeminutni vatromet. Iako je Svetosavski park bio krcat, nije zabeležen nijedan incident.