Dodeljene nagrade pobednicima Konkursa Gradske opštine Medijana ,,Neka cveće govori“

Izabrano najlepše dvorište, balkon i dvorište stambene zgrade

U Gradskoj opštini Medijana dodeljene su nagrade pobednicima Konkursa ove opštine ,,Neka cveće govori“.

Na osnovu onoga što je videla na terenu, Komisija je donela sledeću odluku:

  1. u kategoriji  najlepše uređeno dvorište nagradu je dobio Ljubiša Cvetanović iz Brzog Broda
  2. u kategoriji  najlepše uređen balkon nagradu je dobila Mirjana Stanković iz Ulice Marijana Badela i
  3. u kategoriji najlepše uređeno dvorište stambene zgrade nagradu je dobila stambena zajednica Vizantijski Bulevar broj 36

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić zahvalio je svima koji su se prijavili i podržali ovu akciju da najveća niška opština bude lepa i uređena. On je istakao da se Gradska opština Medijana izuzetno trudi da podigne nivo komunalnog reda i podsetio da su u prethodnom periodu održani sastanci sa predstavnicima saveta građana na kojima je identifikovano 380 komunalnih problema, a da je više od polovine već rešeno.

Na konkurs je stigao veliki broj prijava naših sugrađana, pa je Komisija, na osnovu fotografija priloženih uz prijave, napravila uži izbor i obišla te lokacije.

-Imali smo zaista težak posao, jer su svi prijavljeni uložili izuzetan trud i sve bašte i dvorišta koje smo obišli su prelepi – rekla je predsednica Komisije za komunalna pitanja i urbanu estetiku Olivera Đorđević i dodala da se Komisija pri odlučivanju rukovodila ocenom da je čitav prostor dvorišta skladno uređen, a ne samo jedan deo.

Za najlepše uređeno dvorište, balkon i   dvorište stambene zgrade  biće dodeljene nagrade  u iznosu od po 30 000 dinara.

Nagrade najboljima uručili su predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, član Veća Gradske opštine Medijana Bojan Cvetković i predsednica Komisije za komunalna pitanja i urbanu estetiku Olivera Đorđević.

Inače, pravo da se prijave na konkurs imali su  svi  građani sa teritorije Gradske opštine Medijana, dakle ravnopravno sugrađani  koji žive u privatnim  i stambenim zgradama.

Konkurs  ,,Neka cveće govori“ za najlepše uređeno dvorište,  balkon i dvorište stambene zgrade raspisale su Gradska opština Medijana i Komisija za komunalna pitanja i urbanu estetiku u želji da nagrade sugrađane koji vredno i sa ljubavlju uređuju životni prostor.

Medijanina akcija  „Neka cveće govori“  takmičarskog  je, motivacionog i nagradnog karaktera, za sve one koji, uređujući sopstveni prostor, doprinose lepšem izgledu ne samo najveće niške opštine već i Grada Niša u celini.