Bazar zdravlja u organizaciji Gradske opštine Medijana i niškog Doma zdravlja

Sve usluge važne, zdravlje na prvom mestu

Više od 500 građana Niša proverilo je osnovne zdravstvene parametre na prvom ovogodišnjem Bazaru zdravlja u organizaciji Gradske opštine Medijana i niškog Doma zdravlja. Najveća niška opština je učešćem u Bazaru zdravlja nastavila dosadašnju uspešnu saradnju sa niškim Domom zdravlja. 

-Gradska opština Medijana brine o građanima koliko god je moguće u svim oblastima, ali zdravlje mora da bude prioritet. Domu zdravlja smo prošle godine obezbedili novi ultrazvučni aparat, pomogli otvaranje Škole roditeljstva, odazivamo se svim akcijama koje organizuju, pa i Bazaru zdravlja koji lekare dovodi na prag našim građanima, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, podsetivši da se preventivni pregledi organizuju i za zaposlene u upravi ove opštine.

Nišlije koji žive na Bulevaru Nemanjića ili su tu bili u prolazu, besplatno su između ostalog mogli su da provere nivo šećera u krvi, izmere pritisak, poslušaju savete u okviru savetovališta za mlade, najmlađi dobiju savete za pravilno održavanje zuba. Prema podacima lekarskih ekipa koje su danas radile na otvorenom kod sata u Svetosavskom parku, za dva sata koliko je trajao Bazar zdravlja obavljeno je više od 1500 usluga.

Po rečima dr Milorada Jerkana, direktora niškog Doma zdravlja, cilj akcije je prevencija bolesti i približavanje osnovnih zdravstvenih usluga građanima. Jedna od njih već je organizovana u Niškoj Banji a biće ih još tokom godine i na području ostalih opština.