13. ФЕСТИВАЛА  „НИШКИ РОМА ФЕСТ ЗА У ВЕК ШАБАН БАЈРАМОВИЋ“

Градској општини Медијана уручена захвалница за допринос у очувању ромског културног насеђа

Већници Градске општине Медијана, Маријана Шатара и Милан Миленковић, присуствовали су  13. Фестивалу „Нишки Рома фест за у век Шабан Бајрамовић“ у организацији удружења „Весели Роми“

„Шабан Бајрамовић оставио је неизбрисив траг на музичкој сцени, не само у Србији, већ и шире. Његова музика, комбинација традиције и иновације, наставила је да живи и инспирише нове генерације музичара и љубитеља ромске културе“ изјавили су, приликом уручивања захвалнице Градској општини Медијана за допринос у очувању ромског културног насеђа, већници Маријана Шатара и Милан Миленковић  и додали  да Фестивал „За у век Шабан Бајрамовић“, пружа прилику да се присетимо величине овог уметника, кроз музику, филм, кроз речи оних, који су га познавали најбоље и кроз сваки тон, који се одсвира у његову част, а удружење „Весели Роми“ овим фестивалом чува сећање на човека са много талента и са великим срцем, чија музика и данас носи емоцију, која додирује све људе, без обзира на њихово порекло“.

Шабан Бајрамовић је снимио 20 албума и око 50 синглова, а написао и компоновао више од 700 песама. Његово извођење песме Ђелем, ђелем изабрано је за химну свих Рома. На лични позив Нехруа и Индире Ганди наступао је у Индији, где је званично проглашен за краља ромске музике.

Магазин Тајм га је прогласио за једног од десет највећих блуз певача на свету.