Одржана конститутивна седница Градске општине Медијана

Милош Бошковић, нови председник Скупштине општине

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Медијана за новог председника Скупштине изабран је софтверски инжењер Милош Бошковић,  носилац листе „Бирамо Ниш“ – „Бирамо Медијану – Милош Бошковић“. Његов заменик биће дипломирани инжењер машинства Драган Маслаковић из Групе грађана „Др Драган Милић“, а секретар Миодраг Грујовић, дипломирани правник,  такође из коалиције „Бирамо Ниш-Бирамо Медијану“.  Сви предлози изгласани су са 16 гласова „за“ и 11 „против“. На седници су потврђени мандати 27 одборника , од чега СНС и њени коалициони партнери имају 11 одборника у Медијани, осам има Група грађана „Др Драган Милић“ , „Бирамо Медијану“-  6, а „Уједињени-Нада за Ниш“ 2 мандата.

Након једногласног потврђивања мандата одборницима и полагања заклетве, предлоге за новог председника , као и заменика председника Скупштине Градске општине Медијана, образложио је др Драган Милић.

Један од главних циљева новог руководства Скупштине Градске општине Медијана, по речима новоизбраног председника Скупштине Милоша Бошковића, биће подједнака заступљеност свих одборника и што више јавних дебата и разговора. Бошковић је додао да за демократско друштво мора да постоји разговор и  како је рекао „ када се најмање слажемо, требало би да разговарамо“.

-„Добили смо прилику да на ограничен период радимо и располажемо новцем грађана и морамо бити савесни у томе и у коришћењу свих других ресурса које имамо на располагању“-  изјавио је новоизабрани председник парламента нишке Медијане и истакао: – „Ми смо овде да служимо грађанима у корист јавног интереса,  и оправдамо поверење и очекивања оних, у чије име смо овде“.

Бошковић је овом приликом изразио наду да ће Скупштина Градске општине Медијана бити позитиван пример за целу Србију, да ће одборници међусобно  поштовати једни друге, као и да ће их запратити  и други градови и општине у Србији.

Како је најављено, следећа седница Скупштине нишке Медијане у новом сазиву биће одржана 30. јула 2024. године.