Деца оболела од дистрофије из Ниша, учесници 12.Дечјег кампа Савеза дистрофичара Србије

Наставак сарадње ГО Медијана са удружењима

Градска општина Медијана омогућила је одлазак тринаесторо деце и младих особа оболелих од дистрофије и члановa њихових породица у бању Врдник, како би у периоду од 20 – 23.августа 2024.године, учествовали у програму едукативно – психолошких радионица, у оквиру 12.Дечјег кампа Савеза дистрофичара Србије.

Чланица Већа Градске општине Медијана Маријана Шатара, овом приликом, пожелела је члановима Удружења дистрофичара из Ниша и њиховим пратиоцима, срећан пут и „да стекну нова сазнања, али и да учине да сваки тренутак, буде ново искуство, које ће остати у незаборавном сећању, као трајна инспирација за живот и рад у будућности.“

„Градска општина Медијана настоји да оваквим и сличним активностима подигне свест о томе да инвалидност није препрека и да би свима требало омогућити подједнаке шансе за развој и деловање личности, додала је Шатара.

Боравак у кампу, биће испуњен разноврсним тематским активностима и дружењем, кроз које ће учесници упознати себе и свет око себе, усвојити нова знања, разиграти машту и проширити интересовања. Посебна пажња биће посвећена мотивисању младих људи да читају, како би били што успешнији у школовању, стваралаштву и животним постигнућима. Кроз радионице ће се подстицати размишљање и јачати самопоуздање за смишљање и спровођење сасвим нових идеја.

Савеза дистрофичара Србије, овај пројекат реализује под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања реализује овај камп, са циљем поспешивања интеграције и укључивања деце и младих особа са дистрофијом, у друштвену заједницу.