Још једна акција највеће нишке општине за најмлађе

Медијана послала децу из хранитељских породица на зимовање

У организацији Градске општине Медијана, 27-оро деце и 14 хранитеља, отпутовало је на одмор на Златибор. 
Седмодневни боравак у одмаралишту „Боем“, где су им обезбеђени смештај и храна (5 оброка), још један је поклон Градске општине Медијана, деци у хранитељским породицама. 

За најлепше успомене, које ће деца понети са одмора, побринуће се супервизор, односно стручно лице, које ће активно учествовати у креирању њихових слободних активности. У простору обезбеђеном за провођење слободног времена, деца ће уз едукативни материјал, моћи да играју друштвене игре, стони тенис, а имаће и низ других активности.

Ова акција, захваљујући којој ће, деца у хранитељским породицма, моћи да уживају у чарима Златибора, наставак је сарадње највеће нишке општине, са нишким Центром за породични смештај и усвојење. 
Градска општина Медијана организовала је и прославе рођендана, уручивала пригодне поклоне деци из породичног смештаја, која бораве у хранитељским породицама, организовала боравак у Дивљани и реализовала низ других активности, које за циљ имају бољу социјализацију и побољшање положаја деце, која одрастају у хранитељским породицама 

Традиционално, деца у хранитељском породицама, гости су Медијаниног Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу. 

Градска општина Медијана једина у Србији има фонд за хранитељство, а који се у складу са одлуком Већа Градске општине Медијана пуни, тако што функционери и запослени, користе и плаћају услуге општинског бифеа.