Јануар – месец традиције у ГО Медијана

Дочек Православне Нове године у организацији ГО Медијана

Градска општина Медијана, за своје суграђанe и све госте из Србије и региона, који празничне дане проводе у нашем Граду, организује дочек Православне Нове године, у парку Свети Сава.

„Позивамо све грађане Ниша и оне из околних градова и општина, да заједно дочекамо Нову 2024.годину по јулијанском календару, уз песму и дружење. Дочек Православне Нове године, традиционално у организацији општине Медијана, уз концерт Амадеус бенда, почиње у 22.15 и трајаће неки минут иза поноћи“ најављује председник Небојша Коцић.

Председник Коцић уједно је замолио суграђане „да не доносе пиротехнику, јер је за поноћ предвиђен ватромет, који је обезбедила општина Медијана“.

„Градска општина Медијана, једна је од ретких општина која није одустала од традиције организовања дочека Православне Нове године, јер жели да чува традицију по којој је препознатљива“ додаје Коцић.

 „Честитам Православну Нову годину, свим Нишлијама и гостима, који су у Ниш дошли да прославе 2024.годину, по јулијанским календару, са жељом да нас буде више и да Градска општина Медијана, из године у годину, буде богатија за нове суграђане, јер су деца највреднији дар живота, а општина је ту да помогне, да њихово одрастање, буде што срећније“ поручио је председник Небојша Коцић.