Храм Светог Василија Острошког отворен за вернике

Грађани Медијане, богатији за још један храм Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Арсеније, обавио је чин малог освећења Храма светог Василија Острошког и у присуству великог броја грађана, предводио Свету Архијерејску Литургију, којом је отпочео свакодневно богослужбени живот у храму, у нишком насељу Дуваниште. Председник ГО Медијана, Небојша Коцић, са својим сарадницима, присуствовао је овој свечаности и великом и дуго очекиваном догађају за Градску општину Медијана и Град Ниш. Више од 2.000 касетних бомби, у овом делу града, пало је у НАТО бомбардовању, на празник Светог Василија Острошког, 12.маја 1999. године, а захваљујући великом светитељу и његовој милости, није било жртава. У знак захвалности за спасење, 23 године након бомбардовања, а пре 7 година, подигнут је храм у овом нишком насељу. Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Арсенија,  а уз подршку Градске општине Медијана,  Храм Светог Василија Острошког у Нишу, обележава храмовну славу Свети Василије Острошки. Обележавање празника посвећеног великом чудотворцу, у организацији Градске општине Медијана и житеља Дуваништа, почело је још 2000. године, како би се одала почаст Светом Василију Острошком. Као велика светиња, мошти Светог Василија Острошког, чувају се у манастиру Острог, месту ходочашћа бројних верника из свих крајева света.

Грађани Медијане, богатији за још један храм

 

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Арсеније, обавио је чин малог освећења Храма светог Василија Острошког и у присуству великог броја грађана, предводио Свету Архијерејску Литургију, којом је отпочео свакодневно богослужбени живот у храму, у нишком насељу Дуваниште.

Председник ГО Медијана, Небојша Коцић, са својим сарадницима, присуствовао је овој свечаности и великом и дуго очекиваном догађају за Градску општину Медијана и Град Ниш.

Више од 2.000 касетних бомби, у овом делу града, пало је у НАТО бомбардовању, на празник Светог Василија Острошког, 12.маја 1999. године, а захваљујући великом светитељу и његовој милости, није било жртава.

У знак захвалности за спасење, 23 године након бомбардовања, а пре 7 година, подигнут је храм у овом нишком насељу.

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Арсенија,  а уз подршку Градске општине Медијана,  Храм Светог Василија Острошког у Нишу, обележава храмовну славу Свети Василије Острошки.

Обележавање празника посвећеног великом чудотворцу, у организацији Градске општине Медијана и житеља Дуваништа, почело је још 2000. године, како би се одала почаст Светом Василију Острошком.

Као велика светиња, мошти Светог Василија Острошког, чувају се у манастиру Острог, месту ходочашћа бројних верника из свих крајева света.