У Светосавском парку, у организацији Градске општине Медијана почели „Зимски дани у Медијани 2020“

Старе фотографије, нова нада

Поделом слаткиша и емитовањем фотографија са протеклих манифестација, у Светосавском парку у Нишу почели су „Зимски дани у Медијани 2020“ у организацији највеће нишке општине. Трајаће до 30. децембра  у времену од 12 до 15 сати, док ће програм са лед екрана бити емитован нон-стоп.

Председник највеће нишке општине Небојша Коцић напоменуо је да Градска општина Медијана крајем децембра већ четврту годину организује догађај који обележава крај календарске и почетак нове године, пре свега за најмлађе суграђане и њихове родитеље.

-Ове године уживање у претпразничној атмосфери је нешто у скромнијем облику и уз поштовање свих мера услед пандемије ковида 19. Хтели смо да деци дочарамо бар део новогодишњих чаролија, уз наду да ћемо већ наредне године, у ово време, имати богатији програм и да ће време пандемије бити иза нас – додао је Коцић.

Најмлађи становници кући су понели ушећерене јабуке, крофне које је даривао нишки „Житопек“ и слаткише који симболизују празнике.  Као део манифестација у делу парка постављен је и мини зоолошки врт Удружења „ЗОО планет“ из Ниша.