У пливању за Богојављенски крст у организацији Градске општине Медијана победио припадник интервентне јединице нишке полиције

Милош Чичић други пут до крста!

Милош Чичић (26),  припадник интервентне јединице Полицијске управе у Нишу победио је други пут у трци за часни крст, а које традиционално на Богојављење организује Градска општина Медијана.

– Долазим из Полицијске управе у Нишу и ово је моје четврто пријављивање за ово надметање. Први пут сам победио 2016. године. Сада је вода била изузетно хладна, па је и напор био већи да будем најбољи. Успео сам а победу посвећујем својој породици и девојци – рекао је Чичић.   

Председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић,  захвалио је учесницима на храбрости и све већем интересовању за пливање у зимским, и не баш свакодневним условима.

-Честитам свима који су учествовали, посебно победнику, јер су у овом несвакидашњем времену остали верни традицији и својим циљевима. Градска општина Медијана није желела да прекида традицију, било је интересовања за манифестацију по којој смо иначе препознатљиви, па није изостала ни ове године – рекао је Коцић уз напомену да је ове године било 16 пливача који су испунили психофизичке критеријуме, док њих тројица због процене лекара нису смели да уђу у базен.

Коцић је рекао да је општина и ове године за најбржег такмичара обезбедила новчану награду од 30 хиљада динара, ловоров венац, златан ланац и привезак и да су за све учеснике обезбеђене пригодне награде. Најстарији учесник богојављенског пливања ове године имао је 59, најмлађи 18 година. Коцић је изразио и наду да ће наредне године манифестација бити одржана у пуном капацитету, са публиком и свим пратећим садржајима.

Наиме, трибине отвореног базена на Чаиру које су ранијих година биле мале да приме публику, овог 19. јануара остале су празне, због поштовања епидемиолошких мера услед ковида 19.  

Овогодишња манифестација организована је у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром Чаир, Ронилачким клубом „Наисаб“ и другим установама и институцијама.