У организацији ГО Медијана и ове године Богојављенско пливање Међу кандидатима и једна дама

Градска општина Медијана, у среду 19.јануара 2022.године, са почетком у 12 сати, на отвореном базену СЦ Чаир у Нишу, организује пливање за Богојављенски крст.  Међу 35 пријављених потенцијалних пливача, налази се и једна жена, а пливаће и по један представник Војске Србије, Министарства унутрашњих послова ПУ-Ниш, Жандармерије и Сектора за ванредне ситуације. Kао симбол датума празника, који на овај начин прослављамо, првих 19 такмичара, који прођу здравствену контролу и добију здравствену потврду о психо-физичкој спремности, моћи ће да учествују у пливачком надметању за Часни крст. Победник Богојављенског пливања, добиће новчану награду од 30 хиљада динара, ловоров венац, златан ланац и привезак, а за све учеснике обезбеђене су пригодне награде. Уз свечани строј припадника Жандармерије, цео догађај биће пропраћен симболичним летом голубова, који ће бити пуштени пре самог почетка такмичења. Највећа нишка општина, ову манифестацију организује у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром „Чаир“, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама. Велико интeресовање пливача, које већ традиционално постоји из године у годину, најбоља је потврда великог значаја који овај празник има, а којим се враћамо нашој православној традицији. Традиционална манифестација која сваке године привлачи велику пажњу јавности, одржаће се без присуства публике, уз поштовање епидемиолошких мера услед ковида 19.

Градска општина Медијана, у среду 19.јануара 2022.године, са почетком у 12 сати, на отвореном базену СЦ Чаир у Нишу, организује пливање за Богојављенски крст. 

Међу 35 пријављених потенцијалних пливача, налази се и једна жена, а пливаће и по један представник Војске Србије, Министарства унутрашњих послова ПУ-Ниш, Жандармерије и Сектора за ванредне ситуације.
Kао симбол датума празника, који на овај начин прослављамо, првих 19 такмичара, који прођу здравствену контролу и добију здравствену потврду о психо-физичкој спремности, моћи ће да учествују у пливачком надметању за Часни крст.

Победник Богојављенског пливања, добиће новчану награду од 30 хиљада динара, ловоров венац, златан ланац и привезак, а за све учеснике обезбеђене су пригодне награде.
Уз свечани строј припадника Жандармерије, цео догађај биће пропраћен симболичним летом голубова, који ће бити пуштени пре самог почетка такмичења.

Највећа нишка општина, ову манифестацију организује у сарадњи са Нишком епархијом, Спортским центром „Чаир“, Удружењем голубара „Цар Константин“ и другим установама и институцијама. Велико интeресовање пливача, које већ традиционално постоји из године у годину, најбоља је потврда великог значаја који овај празник има, а којим се враћамо нашој православној традицији.

Традиционална манифестација која сваке године привлачи велику пажњу јавности, одржаће се без присуства публике, уз поштовање епидемиолошких мера услед ковида 19.