У знак сећања на чувеног ратног хирурга уручена награда „др Миодраг Лазић“

Петар Ђорђевић четврти добитник признања Градске општине Медијана

Петар Ђорђевић, најбољи студент завршне године Медицинског факултета у Нишу четврти је добитник награде „др Миодраг Лазић“, коју у знак сећања на чувеног ратног хирурга и некадашњег директора Ургентног центра у Нишу  уручује Градска општина Медијана. 

-Циљ је да сачувамо успомену на лик и дело нашег др Лазе, који је 2020. године преминуо од последица изазваних корона вирусом, и подстакнемо наше студенте да крену његовим стопама, вредно уче и раде и постану добри људи – каже председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић, напомињући да је жеља да наша деца остану у својој општини и граду, а што је приоритет државе и председника Александра Вучића. 

Награду су преузели брат Стеван и отац Саша Ђорђевић, нагласивши да је Петар раније желео да крене у иностранство, али би сада да ипак остане у свом граду и специјализира неурохирургију.

-Петар је оправдано одсутан, али знам да награда општине Медијана може да буде још један разлог за његово остајање у Србији. Његов просек је 10 и  веома сам поносан на његове успехе. Хвала општини Медијана чији је и стипендиста био, на бризи за нове генерације –  рекао је отац Саша. 

Уручењу награде, која се састоји од плакете, повеље и новчане награде од 100 хиљада динара, присуствовала је и ћерка др Лазића, Нина Вујошевић, на чији je предлог ова награда 2021.године и установљена.

Она каже да је са свим до сада награђеним студентима остала у контакту, јер жели да прати њихову професионалну каријеру и да им пружи  потребну подршку.

Градска општина Медијана, у време короне, одала је почаст и захвалност др Миодрагу Лазићу, пројектовањем његовог лика и српске заставе на Храму цара Константина и царице Јелене, уз тактове песме „Марш на Дрину“, којом је желео да буде испраћен.