У време тропских температура чесме на подручју Градске општине на сталној мети вандала

Краду се славине, скида се инсталација и обавештења!

Јавне чесме на подручју Градске општине су на сталној мети вандала, па је готово немогуће да све истовремено раде, иако је вода у време тропских температура потребнија него ишта! Од укупно 21, колико их не подручју највеће нишке општине тренутно ради 13 чесама. Свакодневно се краду славине и скидају инсталације које су доступне.

Вода је јуче пуштена на четири чесме, али је Нишлије могу користити само у техничке сврхе. Међутим, обавештења које су екипе нишког Водовода и општине Медијана поставиле на чесмама и које упозоравају грађане да је вода само за „техничку употребу“ скинута су на већини чесама!

Воде има и исправна је за пиће на чесми код Споменика Ћеле Кула, чесми код Месне канцеларије у Брзом Броду, Ктитор у Дуваништу, на Тргу краља Александра и Тргу Павла Стојковића, као и Тргу Стевана Сремца, Буренце такође има воду, воде има на чесми код Позоришта лутака и код Управе ГО Медијана. Искључиво за техничку употребу тренутно је вода на чесмама Пуж у Чаирском парку, Крсту у парку Светог Саве, на Синђелићевом тргу и Тргу „14. октобар“. Провера исправности воде на овим чесмама биће урађена по хитном поступку, па ће грађани бити и о томе благовремено обавештени.

Чесма на тргу краља Милана неће радити до завршетка радова на тргу. Преостале чесме су толико уништене да ће требати време да се доведу у исправно стање. Реч је о чесми код Дома здравља – Требињска чесма, чесми у Брзом Броду код школе, чесми иза ТЦ Зона 2, Дониној чесми, чесми код Старе Србије, чесму на кеју Нишаве и фонтани у Чаирском парку. Последња чесма – фонтана је два пута већ ограђивана упозоравајућом траком да је небезбедна, али су несавесни грађани и те траке скидали. Екипе ЈКП Наисус и Градске општине Медијана радиће и током викенда, како би што више чесама било пуштено у рад.

Још једном апелујемо на грађане Ниша да буду одговорни, да не скидају славине, да не уништавају чесме и да не бацају отпад у одводне канале. Вода са јавних чесама неопходна је свим грађанима, посебно нашим најмлађим суграђанима и представља јавно добро које морамо да чувамо!