Уручене стипендије и награде Комисије Света Петка, Градске општине Медијана

                  Циљ да млади остану у Србији

Уручене су стипендије и награде талентованим основцима и средњошколцима Комисије Света Петка, Градске општине Медијана. Ове године стипендије је добило двоје студената, награђено је 16 –оро ученика основних и 18-оро ученика средњих школа  са подручја највеће нишке општине. Новчани износ награде износи 30 хиљада динара, док ће стипендисти Медијане 12 месеци примати износ од по 11.500 динара.

Награде су најбољима на конкурсу уручили председник Градске општине Медијана Небојша Коцић и председник Комисије Света Петка проф. Др Жарко Ранковић.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је да општина чини све како би задржала младе да остану у својој земљи, а сагласно програму Владе Србије и политици председника Александра Вучића.

-Награде и стипендије су део наше пронаталитетне политике, по којој је Медијана препознатљива. Ове године смо доделили највише награда талентованим ученицима, у укупном износу од близу 1, 2 милиона динара. Сваки стипендиста добиће око 140 хиљада. Нису то неки износи, али ће ипак значити деци и родитељима – рекао је Коцић.

Председник Комисије Света Петка, проф. Др Жарко Ранковић нагласио је да се никада није постављало питање одобравања награда, јер у буџету мора да има пара за младе таленте. Он је додао да је сарадња ове Комисије са руководством општине изузетна, и да све то иде у прилог нашим ученицима.