Уручена признања Градске општине Медијана, обележена слава Света Петка

Награђена хуманост у време ванредног стања

Градско добровољно ватрогасно друштво, „Кик бокс клуб“ Ниш и Омладински тим за ванредне ситуације „Актилум“, као и Фирма „Фјучерс Форвард“ из Ниша, добитници су Дуката – највишег признања Градске општине Медијана које се традиционално уручује на дан општинске славе Света Петке. Они су награђени за несебичан волонтерски рад током ванредног стања и велику помоћ пружену у раду Кризног штаба ове општине, услед пандемије Ковида 19.

За хуманост пружену грађанима Градске општине Медијана и Ниша током ванредног стања Медијанину Благодарницу добили су:  Кафе „Кутак плус“ и „Кутак 4“,  Кетеринг „Гурманлук“,  СЗР „Кики коре“, сви из Ниша и  Ресторан „Марјан“  из Дражевца код Алексинца.  

-Време короне променило је наше навике и намере, али, традицију не смемо да заборавимо. Морамо је одржати исто онако како смо се одржали у време ванредног стања и како ћемо, сигуран сам опстати и у наредном периоду, рекао је уручујући признања први човек нишке Медијане Небојша Коцић, и нагласио: – Данас захваљујемо храбрима и великодушнима који су управо у време када су нам били најпотребнији даноноћно помагали грађанима Ниша. Малим знаком пажње изржавамо велику захвалност на свему што су чинили за Нишлије, Медијану, Град Ниш, па самим тим и нашу државу Србију, рекао је Коцић.

Слава највеће нишке општине обележена је уз поштовање епидемиолошких мера услед Ковида 19, у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, представника градских општина и руководства Медијане. Славски колач пресекао је Његово Преосвештенство, владика нишки Арсеније, са свештенством нишке Епархије, уз жељу да наредну славу највећа нишка општина прослави у Светосавском дому, уз много званица, како је иначе било ранијих година.