Удружење пензионера Града Новог Сада у посети највећој нишкој општини

„Сусрети пријатељства“ у Градској општини Медијана

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, угостио је чланове Удружења пензионера Града Ниша и Удружења пензионера Града Новог Сада, у оквиру манифестације „Сусрети пријатељства“.

Поздрављајући госте, председник Небојша Коцић је истакао да „оваква дружења пружају прилику за међусобно упознавање, размену искустава, јачање заједништва међу пензионерима, али и промовисање пријатељства међу генерацијама и стварање нових“ и додао да је „ово догађај, који старијим грађанима, доноси радост и са којег се односе само лепе успомене“.

„Градска општина Медијана, велику пажњу посвећује, како најмлађим суграђанима, у оквиру  свог програма пронаталитетне политике, тако и најстаријима, са циљем истицања важности доприноса који, становници трећег доба, могу да дају друштву“, нагласио је овом приликом, Коцић.

Изразе захвалности, председнику највеће нишке општине на пријему, досадашњој успешној сарадњи и подршци, која никада није изостала, упутио је председник Удружења пензионера Града Ниша, Властимир Гоцић и истакао изузетно пријатељство, чланова Удружења пензионера Града Ниша и чланова новосадског Удружења пензионера, које је интензивније и чвршће од 2016. године, када је и потписан протокол о братимљењу ова два удружења.

Милена Жарковић, председница Удружења пензионера Града Новог Сада, које броји 25.000 чланова, захвалила се председнику Градске општине Медијана, на срдачној добродошлици и гостопримству и додала да је руководство овог Удружења, са одушевљењем прихватило позив, као и да је велико задовољство бити у граду, које новосадски пензионери, јако воле и увек му се радо враћају.

Председник Коцић је на пријему, са гостима разговарао о актуелним проблемима и њиховим потребама, као и начинима да се скрене пажња и подигне свест јавности о доприносу старијих људи друштву,  али и предрасудама везаним за старије особе и старење.

У оквиру ове дводневне манифестације, Градска општина Медијана у сарадњи са нишким Народним музејом, обезбедила је гостима бесплатну посету јединственом споменику Ћеле Кула, као и археолошком налазишту Медијана.