Трећу годину заредом Градска општина Медијана „обукла“ своје прваке

Мајице, прслук и маска за почетак школе

Трећу годину заредом Градска општина Медијана „обукла“ је 1094 ученика првог разреда из 10 основних школа са свог подручја.  Прилику да представе униформе са Медијаниним логом и називом школе,  а у складу са прописаним мерама услед Ковида 19 имали су ученици Основне школе „Душан Радовић“, која је ове године уписала и највише првака – 194.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је да су многе активности највеће нишке општине усмерене ка најмлађим становницима, али су ове године због короне многе од планираних манифестација и отказане.

-Ова акција се сада, управо због короне, одвија на отвореном простору, јер тако не угрожавамо ни децу ни родитеље који су дошли да присуствују овој малој свечаности –  казао је Коцић и додао:  – Радује нас чињеница да се из године у годину повећава број првака,  јер то значи да број деце на територији наше општине расте. Општина има и програм којим подржавамо пронаталитетну политику и ово је сигуран знак да она даје добре резултате. Добитници смо и награде Поносна колевка „Удружења 3 плус“ из Чачка. Препознати смо као пета општина по издвајању средстава за пронаталитетну политику а коју ћемо заступати и у даљем раду – казао је Коцић.

Он је додао да је велики део средстава којима општина располаже, мада није јединица локалне самоуправе, усмерен ка стварању бољих услова за одрастање  деце и васпитавање кроз игру и учење.

Основне школе са подручја Градске општине Медијана које до сада нису преузеле пакете за прваке, а који се састоје од мајице са дугим рукавима, флуоресцентног прслука и две маске, моћи ће да то ураде сутра, у петак, 25. септембра.