Традиционално ломљење Чеснице у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије

Градска општина Медијана свим православним верницима честита Бадњи дан, са жељом да у миру, здрављу, срећи и благостању, у кругу својих најближих дочекају и прославе најрадоснији празник - Божић. Тим поводом, у петак, 6.јануара 2023. године, у 17 сати, на платоу испред Храма Св.цара Константина и царице Јелене, Градска општина Медијана у сарадњи са Нишком Епархијом и уз подршку Одреда извиђача „Вожд Карађорће“, организује налагање Бадњака и „Ломљење чеснице“. Чесницу, пречника два метра и тежине око 200 килограма, обезбедила је пекара „Еснаф“ и у њој ће, као и до сада, бити три златника, које грађанима Ниша дарује ГО Медијана. У сусрет божићним празницима, овом приликом, у парку Свети Сава, делиће се бадњаци и иконице, а биће служена и кувана ракија, вино, чај, суво воће.

Градска општина Медијана свим православним верницима честита Бадњи дан, са  жељом да у миру, здрављу, срећи и благостању, у кругу својих најближих дочекају и прославе најрадоснији празник – Божић.   

Тим поводом, у петак, 6.јануара 2023. године,  у 17 сати, на платоу испред Храма Св.цара Константина и царице Јелене, Градска општина Медијана у сарадњи са Нишком Епархијом и уз подршку Одреда извиђача „Вожд Карађорће“, организује налагање Бадњака и  „Ломљење чеснице“. 

Чесницу, пречника два метра и тежине око 200 килограма, обезбедила је пекара „Еснаф“ и у њој ће, као и до сада, бити три златника, које грађанима Ниша дарује ГО Медијана. 

У сусрет божићним празницима, овом приликом, у парку Свети Сава, делиће се бадњаци и иконице, а биће служена и кувана ракија, вино, чај, суво воће.