Симултанка у сарадњи са Градском општином Медијана

На потезу – председник општине Градска општина Медијана, у сарадњи са Шаховским савезом Нишавског округа, суорганизатор је догађаја „Постављање шаховских фигура на јавним површинама“. Тим поводом, у дворишту општине, председник ГО Медијана, Небојша Коцић, повлачењем првог потеза, започео је партију шаха са нишким основцима. „Данашње окупљање, као и сва претходна окупљања у нашим парковима, у оквиру ове манифестације, прилика су сусрета генерација, где имамо спој младости и искуства“ изјавио је председник Коцић и додао да, „играње шаха на отвореном, чини ову игру доступном и осталим суграђанима, пролазницима, јер циљ овог пројекта и јесте популаризација шаховског спорта, не само на територији највеће нишке општине, већ и шире“. Председник Коцић, подсетио је овом приликом, да је „Градска општина Медијана, маја месеца ове године, најстаријим суграђанима, који време проводе у Светосавском парку, обезбедила гарнитуре шаха и домине, за разбибригу у пензионерским данима.“ Потпредседник Шаховског савеза Нишавског округа, Александар Батањац, истакао је значај који шах, као спорт има и захвалио ГО Медијана, на изузетној сарадњи, са надом да ће убудуће бити још успешнија. Симултанке ће се одржавати до средине октобра 2022. године, на више локација на територији ГО Медијана и то: у Парку 7. јули и делу пешачке зоне Улице 7. јули, у Парку Чаир, у близини Дечијег културног центра и Парку Свети Сава.

На потезу – председник општине

 

Градска општина Медијана, у сарадњи са Шаховским савезом Нишавског округа, суорганизатор је догађаја „Постављање шаховских фигура на јавним површинама“.

Тим поводом, у дворишту општине, председник ГО Медијана, Небојша Коцић, повлачењем првог потеза, започео је партију шаха са нишким основцима.

„Данашње окупљање, као и сва претходна окупљања у нашим парковима, у оквиру ове манифестације, прилика су сусрета генерација, где имамо спој младости и искуства“ изјавио је председник Коцић и додао да, „играње шаха на отвореном, чини ову игру доступном и осталим суграђанима, пролазницима, јер циљ овог пројекта и јесте популаризација шаховског спорта, не само на територији највеће нишке општине, већ и шире“.

Председник Коцић, подсетио је овом приликом, да је „Градска општина Медијана, маја месеца ове године, најстаријим суграђанима, који време проводе у Светосавском парку, обезбедила гарнитуре шаха и домине, за разбибригу у пензионерским данима.“

Потпредседник Шаховског савеза Нишавског округа, Александар Батањац, истакао је значај који шах, као спорт има и захвалио ГО Медијана, на изузетној сарадњи, са надом да ће убудуће бити још успешнија.

Симултанке ће се одржавати до средине октобра 2022. године, на више локација на територији ГО Медијана и то: у Парку 7. јули и делу пешачке зоне Улице 7. јули, у Парку Чаир, у близини Дечијег културног центра и Парку Свети Сава.