Сећање на 7. мај 1999. године

Парастосом и полагањем венаца на споменик НАТО жртвама на Универзитетском тргу у Нишу обележене су 24 године од НАТО бомбардовања у коме је настрадало 16 Нишлија, а 18 је рањено.

Парастосом и полагањем венаца на споменик НАТО жртвама на Универзитетском тргу у Нишу обележене су 24 године од НАТО бомбардовања у коме је настрадало 16 Нишлија, а 18 је рањено. У име државе Србије венац је положио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миле Карановић који је рекао да се враћа култура сећања на НАТО агресију и да се нада да ће правда кад- тад стићи одговорне за злочине почињене током агресије на тадашњу СР Југославију.
На споменик НАТО жртвама венце су положили и представници нишких градских општина, Нишавског управног округа, припадници Војске Србије и Полицијске управе Ниш као и представници борачких организација и удружења грађана. Делегацију Градске општине Медијана чинили су чланови Већа Светозар Алексов и Иван Николић, као и секретар Скупштине Бојан Добреновић. На простор око Универзитета, Тврђавске пијаце и Клиничког центра НАТО авиони бацили су тог 7. маја 1999. године 16 контејнера са 3.000 касетних бомби чија је употреба забрањена међународним правом.