Пријем пензионера у Градској општини Медијана поводом Међународног дана солидарности са старима

Највећа нишка општина увек отворена за искуство и потребе најстаријих суграђана

Поводом 1.октобра Међународног дана старих лица , председник ГО Медијана, Небојша Коцић,  угостиo je чланове Удружења пензионера Града Ниша, а који живе на подручју највеће нишке општине.

Председник Коцић, jе на пријему, уз дружење, коктел и пригодне поклоне, разговараo са најстаријим суграђанима о актуелним проблемима и њиховим потребама.

„Велико је задовољство дружење са вама, јер су ваши савети и ваше искуство неопходни нашој општини“, рекао је председник Небојша Коцић, поздрављајући госте.

„Својим активностима, кроз учешће у разноврсним активностима, показујете одговорност према себи, друштву и према младима, дајући прави пример”, додао је овом приликом, председник Коцић.

Уз изразе захвалности,  суграђанима трећег животног доба, који су својим радом и пожртвованошћу уградили део себе у нашу садашњост, Коцић је обећао да ће у наредном периоду  бити више сусрета, организованих излета, а и да ће општина учинити све, да старији суграђани имају што боље услове за активну и креативну старост, којом ће се створити амбијент за равноправно учешће у животу заједнице, без дискриминације на основу година.

Један од захтева, који су најстарији суграђани, овом приликом упутили председнику ГО Медијана, био је обезбеђивање просторије, у којој би се припадници трећег доба окупљали, одржавали састанке и договарали о својим активностима.

С тим у вези, председник Коцић је најавио да ће ГО Медијана од 16. октобра 2023.године, уступити просторије своје скупштинске сале, где ће пензионери моћи да се састају, сваке среде и петка од 10 до 14 сати.

Најстарији суграђани, захвалили су председнику највеће нишке општине на досадашњој сарадњи, у нади да ће у наредном периоду бити активнија и  још успешнија.

Међународни дан старијих особа, представља начин да се скрене пажња и подигне свест јавности о доприносу старијих људи у друштву и њиховом значају, као и постојању предрасуда везаним са старење и старије особе, које спречавају социјалну инклузију старијих лица и онемогућавају да учествују у друштвеним, политичким, економским, културним, грађанским и другим активностима.