Пријем за златног теквондисту  у Градској општини Медијана

Сто је мали за награде Јакова Ђорђевића

Нишлија, Јаков Ђорђевић, теквондиста, члан клуба „Феникс“ из Ниша и члан репрезентације Србије, недавно је у Београду освојио злато за Србију, и тиме, како каже, своју колекцију диплома допунио и овим вредним признањем. Тим поводом председник Градске општине Медијана Небојша Коцић приредио је пријем за успешног спортисту,  којег по свему судећи тек чека права каријера.

-Желимо Јакову и његовом клубу да пружимо подршку у даљем раду. Он има само 11 година, а првак је државе и пример својим вршњацима. Очекујемо још златних медаља од њега, са жељом да буде не само успешан спортиста, већ добар на свим животним пољима – рекао је председник Коцић на пријему.

Отац Јакова, Стеван Ђорђевић нагласио је да су данас у општину донели тек три дипломе и три медаље „јер би радни сто председника општине био мали да се поређају све освојене награде које је овај млади Нишлија освајао на такмичењима“.

Клуб теквондоа „Феникс“ ради осам година, има око 40 чланова, што није много, јер се жели пре свега квалитет у раду. Занимљивост је да клуб има „беби групу“, да је похађају малишани који имају тек 20 месеци, као да је и Јаков рано почео да тренира, рекао је на пријему тренер Никола Бурсаћ.