Презентацијом слика затворена Трећа ликовна колонија у организацији ГО Медијана и Удружења Цар Константин

Да уметничка дела, претворимо у добра дела

Презентацијом слика у Светосавском парку затворена је овогодишња, трећа по реду ликовна колонија, у организацији Градске општине Медијана и Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“. Током целе недеље, уметници су боравили у Дивљани, која је на овај начин промовисана као природно благо југа Србије, недалеко од Ниша.

По речима учесника колоније, мотиви су поред природе, били слике царске општине Медијана,  Града Ниша,  хришћанства, али и лик Цара Константина, по коме удружење и носи назив.

Посетиоци су имали прилику да погледају преко 20 уметничких дела, настала на овогодишњој колонији, а сав приход од аукцијске продаје, која ће бити организована на јесен, биће усмерен Гинеколошко – акушерској клиници у Нишу. Уметницима су уручене захвалнице за учешће и доприносу у реализацији хуманитарног циља, с којим је ова ликовна колонија и основана.

Милован Пенков, поклонио је слику Патријарха Павла, која ће красити просторије ГО Медијана и како је рекао, бити подсећање на значај, који овакве активности имају.

Градска општина Медијана упућује позив свим грађанима и компанијама да учествују у хуманитарној акцији, коју ће овим поводом, под геслом „Да се добро, добрим врати“, највећа нишка општина организовати у предстојећем периоду. Међу учесницима овогодишње колоније били су Горан Николић– Пикасо из Дољевца, Бата Анђелковић – Бата од Вучја,  Јелена Стошић, Јелена Крстић, Сузана Милојевић, Милован Пенков и  Божа Милић – Тисин из Ниша, Славиша Љубомировић из Сврљига, Љубомир Цекић из Прокупља, Гвозден Антић из Владичиног Хана и Бранислав Миленковић – Палма из Вучја.   Прва колонија  организована је 2020. године, у Парку Свети Сава.