Председник Градске општине Медијана угостио даме специфичних занимања

Руше предрасуде и зидају зграде

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, у Градској општини Медијана традиционално је организован пријем за припаднице лепшег пола, које се баве необичним занимањима и хобијима.

Поздрављајући гошће и честитајући им празник, председник  Градске општине Медијана, Небојша Коцић, дамама је изразио искрено поштовање на храбрости да преузму дужности, које су биле резервисане искључиво за мушкарце, чиме су показале да су равноравне са колегама.

„Овај празник, прилика је за захвалност свим женама на свакодневном доприносу, раду, труду, енергији коју улажу, одговорности, озбиљности и посвећености“, рекао је председник Коцић и додао да, су оне темељ породице и друштва и да их својом љубављу и пожртвованим радом, чине бољима.

Част да буду гошће Градске општине Медијана и разбију  предрасуде о “мушким” занимањима имале су представнице Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, представница Секције за саобраћајне послове Ниш – Инфраструктуре железнице Србије, компаније Нифон, власница грађевинске фирме, дама, која вози аутобус и даме, са интересантним хобијима, као што је механика, тету уметност, дизање тегова.

Гошћа председника општине била је и капетан Јована Максимовић, докторица медицине, Треће бригаде Војске Србије, која каже да је посао који обавља у колективу, где су присутни само мушкарци, тежак, али уједно леп и хуман. Међу гошћама председника Коцића била је официр Полицијске станице Медијана, Александра Ђокић, која је овом приликом, истакла изузетно добру сарадњу, коју Полицијска испостава Медијана има са Градском општином Медијана. Јелена Танасковић, отправница возова железничке станице Ниш, још једна је дама, која је присутвовала пријему, као и  Ивана Стојичић, која већ 14 година ради као возач аутобуса и воли свој посао, јер јој је сваки дан другачији, истичући да путници имају много веће поверење у жену возача, као и да уживају у њеној вожњи; Стана Бранковић, менаџер је конторл центра и већ 15 година ради у фирми Нифон security, у којој је на почетку било 5, а сада 30 запослених жена. Она каже да је одговорност велика, али да је посао веома занимљив. Међу дамама, које су посетиле Градску општину Медијана, биле су и Васка Васић,  власница је грађевинске фирме Колерико, позната у читавом региону, као експерт за поправку кровова, кречење, глетовање, чаи и за постављање керамике и  Милица Илић, некадашња европска првакиња у дизању тегова и више пута државна првакиња, којој су осим љубави према моторима, које вози од своје 14.године и механици, хоби и грађевински радови  и тату уметност.

Гошће највеће нишке општине захвалиле су председнику Коцићу на дочеку и на поштовању, које им је овом приликом изразио, са жељом да у будуће, оваквих сусрета бити више.

Поводом празника, председник Градске општине Медијана, дамама је уручио пригодне поклоне и нагласио да би више пажње лепшем полу требало посвећивати свакодневно, али да је овај празник  један од начина, да се укаже на неопходност већег поштовања њиховог рада, скрене пажња да обављајући озбиљне, одговорне и тешке послове, показују да жене могу све.