Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић угостио даме необичних занимања

Праве даме у мушком свету

Поводом 8. Марта, Међународног дана жена, у Градској општини Медијана, након две године паузе услед пандемије изазване вирусом Ковид 19, организован је пријем за припаднице лепшег пола, које се баве необичним занимањима и хобијима. 

Поздрављајући гошће и честитајући им празник, председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић,  истакао је неопходност већег поштовања рада свих дама, које обављајући озбиљне, одговорне и тешке послове, показују да су равноправне са колегама. 

Председник Коцић је додао да, упркос постојању предрасуда о женама у “чисто мушким” занимањима, захваљујући оваквом представљању и промовисању, данас није необично видети жену за управљачем аутомобила, а није чудно видети ни оне које возе комби, камион, жене у полицијској или војној униформи, као ни оне на челу држава. 

Част да буду гошће председника највеће нишке општине имала је мајор полиције и заменик командира полицијске станице Медијана, Марија Стојановић, која 20 година ради у полицији. Марија је прва жена, која је обављала послове Шефа смене у дежурној служби и прва жена заменик командира. Овом приликом, Марија је истакла изузетно добру сарадњу, коју Полицијска испостава Медијана има са Градском општином Медијана.

Међу гошћама председника Коцића била је и Весна Филиповић, таксиста службе Еко такси. Весна ради 3 године и по стажу најстарија је жена возач таксија. Она каже да је воли овај посао и да поред тога што је стресан и одговоран, јако интересантан и динамичан.

Поред Кристине Димитријевић, ватрогасца, службеника Управе за ванредне ситуације у Нишу, међу дамама које су посетиле Градску општину Медијана биле су и Ивана Степанчевић, капетан Команде 3.бригаде Копнене војске Србије, Катарина Коцић, техничар за мотор, водник у 119.мешовитој хеликоптерској ескадрили 98.Ваздухопловне бригаде у Нишу, Јелена Танасковић и Јована Бранковић, отправнице возова „Инфраструктуре Железнице Србије“ из Секције Ниш. Јелена је 15 година отправник возова, док је Јована 3,5 године у служби.

Јадранка Тасић, је била још једна дама међу гошћама председника Коцића.

Јадранка је ултра трејл маратонка, која је на недавно одржаном најстаријем и најаутентичнијем маратону на свету „Athens authentic marathon“ на којем је учествовало преко 10.000 маратонаца из целог света, у укупном пласману од 1639 такмичара, међу 277 жена, у својој категорији била је 51. и једина је жена од 10-ак тркача из Србије. Јадранка је говорила о даљим припремама за трку у Истри, на стази дугој 170км,  која јој предстоји.

Поводом данашњег празника, председник Градске општине Медијана, дамама је уручио пригодне поклоне и нагласио да би више пажње лепшем полу требало посвећивати, не само на данашњи дан, већ би то требало чинити сваког дана, имајући у виду да поред професионалних обавеза, оне брину о кући, породици.